Over Huls
MET DE HA! VAN HEERLIJK
Worst bestaat al eeuwenlang en is nog altijd populair. Elk land en elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten. Denk maar eens aan chorizo of salami. Het drogen, zouten en toevoegen van kruiden en specerijen was vooral bedoeld om het vlees langer houdbaar te maken. Dat er daardoor talloze heerlijke smaken ontstonden, was dus een mooie bijkomstigheid.
MET DE HA! VAN HULS
Eén van die typische streekgerechten is droge worst. Na de eerste bereiding wordt de worst opgehangen om te drogen. Dat geeft ‘m die bijzondere bite en die lekkere smaak. Iedere regio doet dat op z’n eigen manier, met specifieke kruiden en specerijen. De worstmaker die er wereldberoemd mee werd, is Huls uit Vlagtwedde. Dat ligt in het Noord’n.
MET DE HA! VAN HEERLIJK
Worst bestaat al eeuwenlang en is nog altijd populair. Elk land en elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten. Denk maar eens aan chorizo of salami. Het drogen, zouten en toevoegen van kruiden en specerijen was vooral bedoeld om het vlees langer houdbaar te maken. Dat er daardoor talloze heerlijke smaken ontstonden, was dus een mooie bijkomstigheid.
MET DE HA! VAN HULS
Eén van die typische streekgerechten is droge worst. Na de eerste bereiding wordt de worst opgehangen om te drogen. Dat geeft ‘m die bijzondere bite en die lekkere smaak. Iedere regio doet dat op z’n eigen manier, met specifieke kruiden en specerijen. De worstmaker die er wereldberoemd mee werd, is Huls uit Vlagtwedde. Dat ligt in het Noord’n.
MET DE HA! VAN HISTORIE
Huls staat voor ambachtelijke topkwaliteit. Een bedrijf dat al bijna 100 jaar wordt gerund door echte vakmensen. Eerst door Hindrik Huls, die in 1931 een slagerij begon. Zijn zoon Willy bouwde het bedrijf uit en begon in 1966 met de productie van droge worst. In de jaren daarna groeide Huls steeds verder uit tot de landelijke kwaliteitsleverancier die het vandaag de dag is.
De drijvende kracht
Ook nu is Huls nog steeds een bedrijf van bevlogen vakmensen. Onze Worstmeesters Henk Koster, René Teerlink, Arjan Zijlema en Lotte van Esch zijn de ziel achter ons brede assortiment van ambachtelijke droge worsten.
MET DE HA! VAN HISTORIE
Huls staat voor ambachtelijke topkwaliteit. Een bedrijf dat al bijna 100 jaar wordt gerund door echte vakmensen. Eerst door Hindrik Huls, die in 1931 een slagerij begon. Zijn zoon Willy bouwde het bedrijf uit en begon in 1966 met de productie van droge worst. In de jaren daarna groeide Huls steeds verder uit tot de landelijke kwaliteitsleverancier die het vandaag de dag is.
De drijvende kracht
Ook nu is Huls nog steeds een bedrijf van bevlogen vakmensen. Onze Worstmeesters Henk Koster, René Teerlink, Arjan Zijlema en Lotte van Esch zijn de ziel achter ons brede assortiment van ambachtelijke droge worsten.
Al sinds 1931 helemaal van nu
Onze geschiedenis
1931
Hindrik Huls begint slagerij in Vlagtwedde
1966
Zoon Willy Huls begint met de
productie van droge worst
Zoon Willy Huls begint
met de productie van
droge worst
1970
Huls verhuist naar een voormalig schoolgebouw
1992
Huls neemt Koster Hoogeveen over, producent van Drentse droge worst
1994
Huls neemt de productie van het merk Visser uit Coevorden over
1995
De bedrijven Koster en Visser gaan samen met het bedrijf Huls
1998
Huls gaat deel uitmaken van de Zwanenberg Food Group
Vandaag
De huidige generatie worstmakers staat onder de bezielende leiding van een viertal Worstmeesters: Henk Koster, René Teerlink, Arjan Zijlema en Lotte van Esch. Een team met een gezamenlijke passie voor het maken van droge worst